نمای کرتین وال سازه‌ای خود ایستا است که به عنوان نمای ساختمان سبب پوشش بخش بیرونی ساختمان‌ها می‌شود. گاهی اوقات به این نماها دیوار پرده‌ای گفته می‌شود. این نماها گزینه‌ی بسیار عالی برای جلوگیری از نفوذ آب و هوا هستند. از آن‌ها برای کاهش نوسانات ساختمانی و صرفه جویی در فضا استفاده می‌شود. کرتین وال‌ها در کنار مزایای منحصر به فرد، معایب ناچیزی نیز دارند که آشنایی با آن‌ها ضرورت دارد.

قیمت نمای کرتین وال به عوامل مختلفی مانند نوع سیستم، نوع شیشه، پیچیدگی طرح و… بستگی دارد اما در وسام گلس بهترین قیمت را دارند. آن‌ها در انواع مختلفی مانند نمای یکپارچه، استیک، قاب‌دار و.. تولید می‌شوند. اجزای این نماها نیز متفاوت است. از این رو در ادامه مطلب قصد داریم انواع نماهای کرتین وال را بیان نماییم. علاوه بر آن به هر آنچه که در مورد این نماها نیاز است بدانید، اشاره خواهیم کرد.

نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال یا دیوار پرده‌ای یک نوع روکش ساختمانی است که بارهای افقی وارد بر سازه ساختمان را تحمل می‌کند. عملکرد اصلی آن‌ها جلوگیری از نفوذ آب و هوا است. همچنین به عنوان مانع حرارتی بین داخل و خارج ساختمان عمل می‌کنند. آن‌ها حرکات نسبی میان طبقات را که به دلیل بارهای لرزه‌ای وارد به سازه به وجود می‌آیند را کاهش می‌دهند. نکته حائز اهمیت توجه به نگهداری و مراقبت از آن‌ها است؛ زیرا آن‌ها در معرض فضای باز قرار دارند.

استفاده از این دیوار پرده‌ای به زمانی برمی‌گردد که دسترسی به آلومینیوم برای استفاده غیر نظامی آغاز شده بود. در آن زمان استفاده از این دیوار پرده‌ای به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت اما امروزه اهمیت آن با سایر عناصر سازه‌ای ساختمان برابری می‌کند.


جهت مشاوره و ثبت سفارش شیشه و سازه های شیشه ای با کارشناسان وسام گلس در تماس باشید.

ارائه پیش فاکتور در کمترین زمان

ویژگی های نمای کرتین وال

  • نمای کرتین وال کاری تخصصی است و به محاسبات مخصوص سازه نیاز دارد.
  •  کرتین وال در برابر زلزله مقاومت خوبی دارد و سازه‌ای مستحکم و مجزا از بدنه اصلی ساختمان محسوب می‌شود. برای این‌که بار اضافی به ساختمان وارد نشود، وزن تمام شیشه‌ها به‌وسیله استراکچر تحمل می‌شود.
  • اگر نمای کرتین به‌طور اصولی طراحی شود، در برابر باد مقاوم خواهد بود.
  • این نوع نما ظاهر بسیار شکیل، مدرن و زیبایی دارد.
  • از لحاظ سرعت اجرایی خیلی سریع ساخته می‌شود.
  •  عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی آن اشاره کرد. درواقع این ویژگی در نمای خارجی ساختمان، نور داخلی آن را افزایش داده و مصرف انرژی  را نیز کاهش می‌دهد.
  • برای ساختمان‌های اداری و تجاری بلندمرتبه در سطح شهر زیبایی بصری ایجاد می‌کند.
  • این نوع نما سازه‌های با وزن کم هستند و بار وارده به ساختمان کاهش می‌یابد.
  • نصب این نوع نما در برابر سایر نماها سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود .

چرا به نمای کرتین وال، دیوار پرده‌ای گفته می‌شود؟

شاید برخی از افراد تصور کنند دیوار پرده‌ای و نمای کرتین وال با یکدیگر ارتباطی ندارند اما اگر به معنای آن‌ها توجه داشته باشید به ارتباط آن‌ها پی خواهید برد. این نماها مانند دیوارها از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. از این رو لفظ دیوار به دلیل استحکام بالایی آن‌ها بر روی این نماها گذاشته شده است. ارتباط این نما با کلمه پرده نیز به دلیل سبک وزن بودن آن‌ها می‌باشد.

نمای کرتین وال

نمای کرتین وال بر اساس نوع سازه و نحوه‌ی اجرای آن‌ها دارای مشخصات فنی متفاوتی است. پوسته‌ی ساختمان‌ها که تلفیقی از آلومینیوم و شیشه است، نقش مهمی در نگهداری انرژی ایفا می‌کند. آن‌ها در کنار ظاهری زیبا، عایق صوتی و حرارتی مناسبی هستند. از مشخصات فنی این نماها می‌توان به شاسی، پانل‌های نازک، شیشه، لامل و.. اشاره کرد. شیشه به کار رفته در آن‌ها نیز در ضخامت‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع نمای کرتین وال

نمای کرتین وال بر اساس محل تولید و نحوه مونتاژ کردن شامل کرتین وال یکپارچه و استیک کرتین وال است اما بر اساس نحوه اتصال لامل‌ها دارای انواع مختلفی هستند. به طور کلی دسته بندی آن‌ها به شرح زیر است:

۱.نمای کرتین وال یکپارچه

این نما را به صورت یکپارچه از کارخانه خریداری می‌کنند. آن‌ها از واحد‌های شیشه‌ای بزرگ تشکیل شده‌اند که پس از تولید در کارخانه، به محل ساخت پروژه منتقل می‌شوند. آن‌ها به دلیل آماده شدن در کارخانه و یکپارچه بودن، با سرعت بالایی نصب می‌شوند.

۲.نمای کرتین وال استیک

این نوع از نمای کرتین وال اغلب برای پروژه‌هایی استفاده می‌شود که ارتفاع کوتاهی دارند. در سیستم کرتین وال استیک، قطعات آلومینیومی میان طبقات قرار می‌گیرند. قرار گیری قطعات به صورت افقی و عمودی موجب می‌شود تا بار شبیه به سازه منتقل شود. برخلاف سیستم یکپارچه تمام مراحل نصب و لعاب کاری این نما در محل ساخت و ساز انجام می‌شود. از این رو بیشتر برای ساختمان‌های با ابعاد کوچک و با طرح‌های پیچیده استفاده می‌شود. این نماها در مقایسه با سیستم یکپارچه در مدت زمان کوتاه‌تری به سرانجام می‌رسند اما ممکن است برای نصب آنها با مشکل روبرو شوید؛ زیرا نبود فضای کافی برای اجرای آن‌ها مشکل ساز است.

۳.نمای کرتین وال بدون قاب

در نماهای کرتین وال معمولی، نحوه اتصال شیشه‌ها از طریق نگهدارند‌ه‌های مخصوص صورت می‌گیرد. این نگهدارنده‌ها تا حدودی در کاهش زیبایی نمای ساختمان تاثیر می‌گذارند. در چنین زمانی برای افزایش زیبایی نمای کرتین وال بهتر است از نوع بدون فریم استفاده نمایید. در طراحی این نماها هیچگونه درپوشی در سطح خارجی ‌آن‌ها وجود ندارد.

این نوع کرتین وال‌ها برای ثابت کردن شیشه از چسب مخصوص استفاده می‌کنند تا ظاهری زیبا و محکم را به وجود بیاورند. به عبارت دیگر فضای خالی بین آن‌ها توسط چسب و لاستیک پر می‌شود. در واقع چسب‌های مخصوص جایگزین درپوش‌ها شده‌اند. بنابراین بدون استفاده از قاب می‌توانید بهترین نما را طراحی نمایید.

۴.نمای کرتین وال قاب دار

کرتین وال قاب‌دار نوع دیگری از نماهای شیشه است که در برخی موارد آن را با نام کرتین وال فیس کپ می‌شناسند. در این نوع نماها، شیشه‌ها میان لامل‌های افقی و عمودی قرار می‌گیرند. بنابراین ابتدا باید لامل‌ها نصب شوند. حال نوبت به استفاده از درپوش‌ها یا همان کپ می‌رسد. این درپوش‌ها میان شیشه و لامل قرار می‌گیرند. آن‌ها در اشکال مختلفی مانند گرد و مستطیل وجود دارند. عمق این درپوش‌ها نیز متفاوت است. آن‌ها در رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند. از این رو  انتخاب آن‌ها به نوع معماری و سلیقه افراد بستگی دارد.

۵.سمی فریم لس

در صورتی که کرتین وال فیس کپ و فریم لس با یکدیگر ترکیب شوند، نمای کرتین وال جدیدی را به وجود می‌آورند که سمی فریم لس نام دارد. در این نوع نما برای تثبیت سازه از هر دو روش فریم لس و فریم کپ به کار گرفته می‌شود. یعنی در یکی از سازه‌های افقی یا عمودی از چسب و لاستیک استفاده می‌شود اما در طرف دیگر از درپوش استفاده می‌کنند تا تثبیت سازه انجام شود. لازم به ذکر است انتخاب جهت‌های فریم لس و فریم کپ به نوع سازه و معماری ساختمان بستگی دارد. بنابراین باید با توجه به نوع ساخت و ساز به جابجایی تثبیت کننده‌ها بپردازید.

۶.یو چنل

یو چنل نوعی نمای کرتین وال به حساب می‌آید که در دسته بندی نمای فریم لس قرار دارد اما در نحوه نصب با یکدیگر متفاوت هستند. از مهم‌ترین وجه تمایز آن‌ها می‌توان به عدم استفاده از کلاف آلومینیومی در دور شیشه‌ها اشاره کرد. آن‌ها از طریق یک سری قطعات کوچک و یراق آلاتی مخصوص در فاصله مشخصی به لامل متصل می‌شوند تا شیشه از طریق آن‌ها ثابت شود. این نماها نباید برای ساختمان‌هایی با ارتفاع بیشتر از ۲۰ متر استفاده شوند لذا برای ساختمان‌های با ارتفاع کم کاربرد دارند.

حال که با انواع نماهای کرتین وال آشنا شدید این سؤال مطرح می‌شود که تفاوت و شباهت نماهای فریم لس و فیس کپ در چیست؟

اگر در هنگام اجرای نما، مسئله سریع‌تر به اتمام رساندن کار مهم است، باید نمای فیس کپ را انتخاب نمایید. این نما سرعت نصب بالاتری دارد. لذا نصاب می‌تواند کار را در مدت زمان کوتاه‌تری انجام دهد. از این رو اتمام پروژه سریع‌تر به سرانجام می‌رسد.

معایب نمای کرتین وال

نمای کرتین وال در مقایسه با سایر سیستم‌های نما دارای معایبی است، لذا توجه به آن‌ها در هنگام ارزیابی سیستم اهمیت بسیار زیادی دارد. مهم‌ترین معایب آن‌ها عبارتند از:

۱.هزینه بالاتر

یکی از اساسی‌ترین معایب این نماها هزینه‌ی بیشتر آن‌ها نسبت به سایر سیستم‌های نما می‌باشد. معمولا در این نماها از شیشه‌های مقاوم استفاده می‌شود که هزینه‌ی بالاتری نسبت به سایر شیشه‌ها دارند.

۲.نگهداری بیشتر

با توجه به اینکه نمای کرتین وال در معرض باد و شرایط نامساعد جوی قرار دارد، نگهداری از آن‌ها نیز نیازمند دقت بیشتری است. آن‌ها باید به خوبی مراقبت شوند تا بتوانند از ورود رطوبت و هوا جلوگیری کنند. از این رو باید درزگیرهای به کار رفته در آن‌ها هر ۱۰ سال یکبار تعویض شوند. حتماً توجه داشته باشید تا فاصله تعویض مجدد آن‌ها بیشتر از ۱۵ سال نشود.

۳.نصب دشوارتر

نصب این نماها به سختی انجام می‌گیرد؛ زیرا آن‌ها در خارج از ساختمان و در ارتفاع‌های مختلف نصب می‌شوند. از آنجایی که در اثر شرایط نامساعد جوی، امکان به تعویق افتادن آن‌ها وجود دارد، نصب آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود. از این رو نصب سخت‌تر آن‌ها به عنوان یکی از معایب نماهای کرتین وال به حساب می‌آید.

اجزای نمای کرتین وال

اجزای اصلی نمای کرتین وال از پروفیل لامل، شیشه و لنگر تشکیل شده‌اند. توضیحات آن‌ها به شرح زیر است:

۱.لامل

لامل نوعی سازه‌ی آلومینیومی است که شیشه‌ها از طریق آن بر روی نما تثبیت می‌شوند. نصب این لامل‌ها به صورت افقی و عمودی انجام می‌گیرد. به لامل افقی، ترانسوم گفته می‌شود اما نام دیگر لامل عمودی، مولیون است. آن‌ها فضای مناسب را برای نصاب آماده می‌کنند تا صفحات شیشه‌ای را بر روی آن‌ها نصب کند. معمولا ترانسوم‌ها در سایز طولی با لامل عمودی تفاوت دارند اما در عرض لامل با یکدیگر برابری دارند. تفاوت آن‌ها در کوچک بودن طول لامل افقی است.

چرا ترانسوم‌ها و مولیون‌ها در سایز طولی با یکدیگر تفاوت دارند؟

با توجه به اینکه بیشتر بار شیشه بر روی لامل عمودی قرار دارد، در بسیاری از مواقع این اختلاف سایز طولی را در نظر می‌گیرند اما گاهی اوقات معماران و طراحان برای طراحی نما، لامل‌ها را در سایز برابر در نظر می‌گیرند. بنابراین انتخاب سایز آن‌ها به سلیقه طراحان بستگی دارد.

۲.شیشه

شیشه‌های مورد استفاده در نمای کرتین وال مختلف هستند. معمولا از شیشه سکوریت برای نمای داخلی آن‌ها استفاده می‌شود اما شیشه لمینت به دلیل مقاومت بیشتر برای نمای بیرونی نما به کار برده می‌شود. این شیشه‌ها می‌توانند به صورت تک جداره و دوجداره مورد استفاده قرار بگیرند اما معمولا از نوع دوجداره استفاده‌ی بیشتری می‌شود. پنل‌های شیشه‌ای به کار رفته در این نماها به صورت ثابت و کشویی طراحی می‌شوند تا در صورت لزوم امکان باز شدن آن‌ها وجود داشته باشد.

چرا در نمای کرتین وال استفاده از شیشه دوجداره متداول‌تر از سایر شیشه‌هاست؟

نوع دوجداره به دلیل مقاومت بیشتر، استفاده بیشتری در نماهای کرتین وال دارد. شیشه دوجداره از اتلاف هر گونه انرژی گرمایی و سرمایی ساختمان جلوگیری خواهد کرد. از این رو استفاده از آن بیشتر از سایر شیشه‌ها مورد استقبال قرار می‌گیرد.

نمای کرتین وال

جهت مشاوره و ثبت سفارش شیشه و سازه های شیشه ای با کارشناسان وسام گلس در تماس باشید.

سخن پایانی

در این مطلب در مورد نمای کرتین وال، انواع و اجزای آن اشاره کردیم. همچنین عوامل مؤثر بر قیمت آن‌ها را بیان نمودیم. همانطور که ملاحظه نمودید عوامل بسیار زیادی از جمله نوع شیشه، ابعاد و… در قیمت آن‌ها اثر می‌گذارند از این رو نمی‌توان قیمت دقیق نماهای کرتین وال را اعلام نمود. برای استعلام قیمت دقیق آن‌ها می‌توانید به وسام گلس مراجعه نمایید. وسام گلس یکی از برترین تولید کنندگان نمای کرتین وال مشهد است که در کنار تولید این نماها به فعالیت در زمینه تولید انواع شیشه مشغول است. آن‌ها با هدف جلب رضایت مشتری مرغوب‌ترین محصولات را بر اساس استانداردهای بین‌المللی تولید و روانه بازار می‌کند.

منابع:

https://alusys.ir/en/products/facade/curtain-wall/

https://curtainwallco.com/curtain-wall-cost-per-sq-ft/

 

دیگر محصولات

گارانتی کیفیت نصب

 ما به شما تضمین می‌دهیم که شیشه‌های نصبی توسط تیم ما با کیفیت بسیار بالا و با رعایت استانداردهای صنعتی نصب می‌شوند.

تیم نصب حرفه ای

ارائه خدمات نصب و تعویض شیشه با کیفیت و ایمنی بالا،  ایمنی بالا در نصب شیشه 

تحویل سریع

تضمین ما به شما این است که تیم ما با تمام توان در کمترین زمان پروژه را به سرعت و با کیفیت به پایان برساند.

برآورد هزینه پروژه های شما در کمترین زمان ممکن