شیشه هوشمند، یک فناوری نوآورانه است که قابلیت تغییر میزان شفافیت با توجه به محیط اطراف را دارد. این تکنولوژی معمولاً در دستگاه های الکترونیکی مانند تلویزیون ها، تلفن های همراه، رایانه های قابل حمل و اتومبیل ها کاربرد دارد. اما در حال حاضر برای هوشمند سازی و بالا بردن امنیت ساختمان ها از شیشه مات شونده استفاده می شود.

استفاده از این شیشه ها در یک مجتمع مسکونی یا تجاری، می تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد. کم شدن هزینه ها و عدم نیاز به تمیز کردن آن ها، تنها بخشی از مزایای استفاده از این نوع شیشه است. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل با این تکنولوژی آشنا شوید.

شیشه هوشمند چیست؟

اسمارت گلس به صورتی طراحی شده که امکان دریافت و تحلیل اطلاعات را دارد و از انواع سنسور و ادوات الکترونیکی در ساخت آن استفاده می شود. شیشه، اطلاعات دریافت شده مانند دما، میزان نور و غیره را به سیستم مرکزی انتقال می دهد. با کمک این اطلاعات می توان شرایط را کنترل و در میزان مصرف انرژی صرفه جویی نمود. بنابراین، شیشه هوشمند فرصت های جدیدی را برای استفاده از تکنولوژی هوشمند فراهم می کند، زندگی راحت تر شده و میزان دسترسی به اطلاعات محیطی را افزایش می دهد.

اسمارت گلس قابلیت تنظیم به حالت مات، نیمه مات و شفاف را دارد. با کمک این قابلیت دیگر نیاز به استفاده از پرده در محل نصب این شیشه نیست. شرکت های مختلفی در زمینه تولید شیشه های هوشمند فعالیت دارند و البته از نظر کیفیت با هم متفاوت هستند. استفاده از شیشه هوشمند در ایران به عنوان یک تکنولوژی جدید شناخته می شود. در جهان نیز از سال ۱۹۹۰ تولید و استفاده از این نوع شیشه رونق پیدا کرده است.

شیشه هوشمند

انواع شیشه های هوشمند

با این که زمان زیادی از تولید شیشه های هوشمند نمی گذرد؛ اما در همین مدت کم، تنوع خیلی زیادی از آن ها وارد بازار شده است. شما برای انتخاب بهترین شیشه با توجه به نیاز خود باید در ابتدا با انواع آن آشنا شوید.

کریستال مایع

شیشه LC که با نام کریستال مایع شناخته می شود، قابلیت تغییر شفافیت را دارد. لایه کریستال مایع در بین شیشه قرار می گیرد و از این طریق جریان الکتریکی را کنترل می کند.

الکتروکرومیک

تکنولوژی الکترومیک قابلیت تنظیم شفافیت شیشه را دارد. برای اینکه شیشه های محل کار یا خانه خود را به حالت شفاف در بیاورید باید این قابلیت در حالت روشن قرار بگیرد.

SPD

شیشه هوشمند تک ذره ای از فناوری SPD کمک می گیرد. ماده به کار رفته در ساخت این نوع شیشه ذرات نانو هستند که از فلزاتی مانند نقره و آلومینیوم تهیه می شوند.

فتوکرومیک

شیشه های هوشمند فتوکرومیک از تکنولوژی نور یو وی استفاده می کنند. مواد فتوکرومیک در بین شیشه به کار می رود و با تابش نور یو وی به این ذرات شفافیت شیشه ناپدید می شود.

شیشه سه بعدی

شیشه های سه بعدی نیز جزء انواع اسمارت گلس شناخته می شوند. این نوع از شیشه ها قابلیت پخش تصاویر سه بعدی را فراهم می کنند.

گلس اسمارت رنگی

یکی از پرطرفدارترین انواع گلس اسمارت ها، Colored Smart Glass هستند. این شیشه ها با توجه به تغییرات محیط مانند نور یا دما به طور خودکار تغییر رنگ پیدا می کنند و زیبایی خیلی زیادی دارند. فناوری های خاصی در تولید این نوع شیشه به کار رفته است. قابلیت نصب این نوع شیشه ها در محیط های مختلف امکان پذیر شده و شما قدرت انتخاب رنگ شیشه را دارید.

شیشه خود تمیز شونده

تکنولوژی نانو در تولید شیشه باعث شده تا در برابر رطوبت و گرد و غبار مقاومت خیلی خوبی داشته باشد و کوچک ترین ذرات نیز به این نوع شیشه نمی چسبند.

شیشه سکوریت هوشمند

شیشه سکوریت به عنوان محکم ترین شیشه شناخته می شود. با کمک الکترود و تکنولوژی های جدید می توان این نوع از شیشه های مقاوم را نیز هوشمند سازی کرد.

شیشه هوشمند

نحوه کار کردن اسمارت گلس ها

نحوه عملکرد شیشه هوشمند به نوع آن بستگی دارد و اما به صورت کلی از چندین لایه تشکیل می شوند. با کمک لایه های قرار گرفته در بین شیشه، می توان تغییر شفافیت شیشه را کنترل کرد. در اسمارت گلس هایی که به وسیله نیروی الکترونیکی کار می کنند، الکترون ها در ساختار بین لایه ها حرکت می کنند و شفافیت شیشه در این حالت عوض می شود. شیشه های ترموکرومیک وابسته به تغییرات دما هستند، با تغییر دما، وضوح و شفافیت آن ها نیز تغییر می کند.

مزایا و معایب شیشه هوشمند

مزایای این نوع شیشه شامل:

  • کم کردن هزینه های اضافی
  • بالا بردن امنیت ساختمان
  • زیبایی بسیار زیاد
  • حفظ حریم خصوصی
  • نصب و استفاده آسان

معایب اسمارت گلس شامل:

  • هزینه اولیه بالا
  • نیاز به سیستم برق
  • نیاز به تعمیرات دوره ای
  • محدودیت در نوع طراحی
  • حساس به ضربه های مختلف

کاربرد شیشه هوشمند

کاربرد شیشه هوشمند در سازه های مختلف بسیار زیاد است و در قسمت های مختلف یک ساختمان می توان از این تکنولوژی کمک گرفت. علاوه بر ساختمان در صنایع خودرو سازی نیز از این تکنولوژی برای هوشمند سازی شیشه پنجره خودرو استفاده می شود. این شیشه برای پنجره، درب، و سایر قسمت های یک ساختمان قابل نصب است. با کمک شیشه های هوشمند می توان هزینه های انرژی ساختمان را پایین آورد. با تنظیم نور خانه، نسبت به نور خورشید می توان تا قبل از غروب از نور طبیعی بهره برد.

برای حفظ حریم خصوصی و امنیت افراد می توان شیشه را در هر زمانی به حالت مات درآورد. در این حالت هیچ چیزی از بیرون مشخص نیست و امنیت ساکنان تامین می شود. اسمارت گلس برای کاهش نویز نیز کاربردی است. این شیشه با کم کردن نویز اضافی، محیط زندگی آرام تری را برای شما به ارمغان می آورد. اسمارت گلس نانو کاربرد زیادی برای بیمارستان ها دارد. برای مشاوره و اجرای اسمارت گلس در ساختمان خود می توانید با کارشناسان تیم ما، وسام گلس تماس بگیرید. مجموعه ما برای مشاوره، فروش و نصب انواع شیشه هوشمند مشهد در کنار شما است.

سوالات متداول

بله، برخی از این شیشه ها به شکل آیینه در می آیند.

کیفیت ساخت، تعداد و اندازه سفارش و برند شرکت سازنده همگی روی قیمت تأثیر دارند.

 بله، اسمارت گلس نانو کاربرد زیادی برای بیمارستان ها دارد.

در دکوراسیون داخلی ساختمان ها، خودروسازی، بیمارستان ها، هتل ها، ساختمان های ادای و تجاری کاربرد دارد.

دیگر محصولات

گارانتی کیفیت نصب

 ما به شما تضمین می‌دهیم که شیشه‌های نصبی توسط تیم ما با کیفیت بسیار بالا و با رعایت استانداردهای صنعتی نصب می‌شوند.

تیم نصب حرفه ای

ارائه خدمات نصب و تعویض شیشه با کیفیت و ایمنی بالا،  ایمنی بالا در نصب شیشه 

تحویل سریع

تضمین ما به شما این است که تیم ما با تمام توان در کمترین زمان پروژه را به سرعت و با کیفیت به پایان برساند.

برآورد هزینه پروژه های شما در کمترین زمان ممکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *